U FBiH 336 stranih predstavništava

Bez autora
Jul 13 2011

U Federaciji BiH je, prema informaciji koja obuhvata stanje do 17. januara 2011. godine, bilo registrovano 336 inostranih predstavništava. Znatna većina (248) locirana je u Sarajevskom kantonu, dok je u Unsko-sanskom i Srednjebosanskom bilo samo po jedno ovakvo predstavništvo. Od ukupnog broja inostranih predstavništava, najviše ih je iz Hrvatske (97), zatim Slovenije (47), Sjedinjenih Američkih Država (29), te Srbije, Njemačke i Austrije (po 20). Po jedno predstavništvo imale su Irska i Ujedinjeni Arapski Emirati.

U FBiH 336 stranih predstavništavaU Federaciji BiH je, prema informaciji koja obuhvata stanje do 17. januara 2011. godine, bilo registrovano 336 inostranih predstavništava.

Znatna većina (248) locirana je u Sarajevskom kantonu, dok je u Unsko-sanskom i Srednjebosanskom bilo samo po jedno ovakvo predstavništvo, navodi se u informaciji Ministarstva trgovine FBiH.

Od ukupnog broja inostranih predstavništava, najviše ih je iz Hrvatske (97), zatim Slovenije (47), Sjedinjenih Američkih Država (29), te Srbije, Njemačke i Austrije (po 20). Po jedno predstavništvo imale su Irska i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik